Novosti

U prodaji je novi album Marija Huljeva

Objavljeno:

Groovy početak albuma 'Okreni me' sa pjesmom 'Nepogrešivo točno' započinje prvu polovicu albuma koja je plesnog karaktera i ne opterećujućih tekstova. Plesni ritam i dalje klizi preko pjesme 'Samo ti i ja'. Obje pjesme odišu ljubavnim karakterom.

Slijedi 'Buka' koja održava ples u špici, a na kojoj se vokalno i instrumentalno pojavljuje i Dino Dvornik. Nakon nje slijedi pjesma 'Okreni me' koja nešto malo usporava ritam i daje slušatelju mogućnost da stane na loptu.

Funkom nabijena i pomalo komična 'Ko joj kaže ne' razvedrava optimizmom i prelazi u pjesmu 'Dvoje' koje priča o iskustvu stečenom kroz odnos između dvoje ljudi.

'Vozi me nježno' napisali su Sandra Sagena i Silvio Pasarić, a izvedena je i na Zagrebačkom Festivalu 2017. godine i odiše žudnjom pa prelazi u zarazno plesni ritam pjesme 'Malo ljubavi' koja je, naravno, ljubavnog karaktera.

Pjesma 'Bezobrazno lijepa' govori sama za sebe i odlično pristaje uz sljedeću pjesmu u suradnji s grupom Connect pod nazivom 'Otrov'. Time završava prva, "vesela" polovica albuma i prelazi u pjesmu koja nosi naslov 'Sumnja' koju je radio Marijo Luketa.

Slijede pjesme koje nose u sebi životnu problematiku: 'Negdje daleko' koju potpisuju Filip Vidović, Gordan Dragić, Neven Martinac i Silvio Pasarić, te 'Istovremeno sanjaš' i 'Svi padnemo na koljena' koje potpisuju Luka Banić i Mario Huljev.

Sve tri pričaju o borbi na kojoj život nekad inzistira.

Pjesma 'Nisam savršen' na kojoj se Mariju pridružio njegov dragi prijatelj Matija Dedić, vraća nas u plesne korake, a za tekst je zaslužna Inge Privora.

 

Nakon nje tu je funkom obavijena Bregovićeva 'Bitanga i princeza' na kojoj je Marija ugostila Darija Hodnik i koju je imao prilike snimiti s cijelom svitom glazbenika; Dado Marinković, Alen Svetopetrić, Bruno Mičetić, Antonio Geček, Gojko Tomljanović, Maasej Kovačević, Jadranka Krištof i Dragan Brnas Fudo .

 

Pomalo tamnije pjesme 'Zajedno' i 'Paralelni svijet' potpisuju Inge Privora i Silvio Pasarić, a predstavljaju pomaknute realnosti. 
Album završava s Hip Hop suradnjom i Danteom na pjesmi 'Vladar svemira' koja u eter šalje tužnu, ali optimističnu poruku.

Osim već gore spomenutih autora tu su još i Bojan Šalamon Shala koji je radio "Otrov", Srđan Sekulović Skansi odgovoran je za Buku, Marijo Luketa za pjesmu "Sumnja".  Potrebno je spomenuti i ostale aranžere i glazbenike bez kojih ovako opsežan i veliki album ne bi bio moguć, a to su Domagoj Perišić, Marijan Brkić Brk, Oli Nova, Predrag Martinjak Peggy, Jakša Kriletić, Mario Rašić, Mirsad Dalipi, Dante, Martin Petračić, Iva Ćeranić, Ivan Pešut, i Robin Schmidt.

 

Cijeli album možete slušati digitalno:

https://backl.ink/95867581

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »