Novosti

Uoči prve reprezantacijske utakmice dolazi nova navijačka pjesma „Idemo Hrvatska“

Objavljeno:

Uoči prve reprezantacijske utakmice dolazi nova navijačka pjesma „Idemo Hrvatska“

Uoči prve utakmice Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, glazbeni producent Ivan Zečić "ZETZ" objavio je navijačku pjesmu "Idemo Hrvatska".

Ideja da snimi navijačku pjesmu, nastala je sasvim slučajno pa je ZETZ odlučio okupiti još neka poznata glazbena imena i snimiti pjesmu koja će hrvatsku reprezentaciju pratiti na nogometnom natjecanju.

Tako su Pero Galić, Giuliano, Mario Roth, Ivan Penezić i Igor Delač udružili snage i nastala je pjesma „Idemo Hrvatska“.

Iako tehnički vrlo zahtjevan zadatak, vokalne dionice su se, kao lopta na terenu, izmjenjivale brzo i timski rad je iznjedrio odličnu navijačku pjesmu.


Za pjesmu „Idemo Hrvatska“ snimljen je spot u kojem je Hrvatska prikazana od svog sjevera do juga, kao i kadrovi iz prijašnjih utakmica naše reprezentacije i snimke s dočeka kada su se Vatreni 2018. godine kući vratili kao viceprvaci.

Pogledajte spot:

 

Iskreno, ni na kraj pameti nam nije bila ideja da snimimo navijačku pjesmu. „Otkrili” smo je sasvim slučajno preslušavajući demo snimke koje smo snimali sa ženskim vokalom. Jedna pjesma je, iako drugačije tematike, u sebi sadržavala stih „nek gore srca vatrena“ i već u startu imala odličnu energiju i poletan refren. Shvatili smo da bi se od te demo verzije mogla napraviti odlična navijačka pjesma.. U tom trenu je svjetsko prvenstvo bilo udaljeno tek mjesec i pol dana i to nam se učinilo kao savršena prilika. Moj prijatelj Ivan Penezić snimio je demo verziju nove, navijačke pjesme pod nazivom „Idemo Hrvatska“. Zvučala je izvrsno i odmah smo znali da imamo pjesmu s velikim potencijalom. U prvom trenu ideja je bila da ju objavim u suradnji s Igorom Delačem. Iza nas dvojice već je jedna izuzetno uspješna suradnja s pjesmom „U ritmu ljubavi” koja je poharala vrhove top lista i osvojila nagradu kao najemitiranija pjesma CMC festivala 2019. godine. Ipak, što sam više slušao našu navijačku pjesmu, shvatio sam da bi to bila odlična podloga za suradnju nekoliko moćnih vokala. U glavi sam, uz glasove Igora Delača i Ivana Penezića čuo i glasove Pere Galića, Giuliana i Maria Rotha, koji savršeno odgovaraju takvom tipu pjesme. Svi su oduševljeno prihvatili poziv, što nam je bio kompliment. Ujedno, to je bio i iznenađujuće dobar znak. Rijetko se dogodi da baš svi izvođači kažu da im je neka pjesma odlična. Također, sama koncepcija pjesme metaforički podsjeća na igru reprezentacije.“ – rekao je ZETZ

Priznao je da su se iznenadili koiliko to sve lijepo i skladno zvuči kad su završili. Najviše zasluga, ipak, daju "pjevačkoj reprezentaciji" koja je odradila sjajan posao.

„Od prvog takta, pjesma puca od energije i zrači pozitivom. Jedva čekamo da krene put radijskog etera i dođe do brojnih slušatelja širom Hrvatske. Vjerujemo u ovu pjesmu samo iz jednog razloga: Svi koji su je do sada čuli imali su samo riječi hvale. Uglavnom su komentirali kako bi pjesma mogla postati nezaobilazni dio navijanja i proslava uspjeha naših sportaša. Osobno nikad ne volim imati visoka očekivanja, no ovakvi komentari daju nam pravo da se nadamo najboljem.” – zaključio je ZETZ na kraju

Autori glazbe i teksta su ZETZ (Ivan Zečić) i njegov otac Miroslav Zečić, koji zajedno tvore autorsko-producentski tim Hit Factory. Za aranžman i glazbenu produkciju zaslužan je ZETZ.

Pjesmu u suradnji objavljuju diskografi Croatia Records i Menart.

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »