Novosti

Anezi napravila ozbiljan temelj za svoju glazbenu karijeru

Objavljeno:

Anezi napravila ozbiljan temelj za svoju glazbenu karijeru

Album prvijenac pjevačice i medijski vrlo zanimljive osobe, Anezi, nosi naziv “100 je razloga”, po pjesmi koja se nalazi na tek izišlom duplom  CD izdanju. Osim što je to posebna pjesma koja će svoju ‘jačinu’ i dugotrajnost tek dokazati, a u kojoj se Anezi kao autor teksta i ko-autor glazbe potpuno ogolila, album nosi naziv “100 je razloga” i zbog svih činjenica, želja, maštanja, snova - razloga - a kojih je bar sto - zbog kojih je Anezi danas tu gdje je, i zbog kojih ne odustaje u svom naumu i putu prema uspješnoj glazbenoj karijeri.

 

Kako je cijela priča počela

 

Iako Anezi profesionalno nastupa kao pjevačica od svoje rane sedamnaeste godine, dakle već više od 15 godina, za javnu pjevačku karijeru, odnosno snimanje i objavljivanje svojih pjesama, odlučuje se tek u tridesetoj godini života. S ozbiljnim glazbenim koracima kreće 2018. godine, nakon izlaska iz dva poznata tv reality showa. Anezi nikada nije krila da se odlučila prijaviti na realityje upravo kako bi postala prepoznatljiva široj javnosti, računajući na svoju osobnost i željeći svoje sudjelovanje, po izlasku, usmjeriti za promociju sebe kao glazbenice.

 

Bili su to odvažni, a za budući glazbeni imidž svakako riskantni potezi s malom vjerojatnošću da bi se mogli isplatiti. No, Anezi postaje iznimka koja potvrđuje pravilo instant kratkotrajnih reality zvijezda, jer se zadržala kontinuirano u medijima, što šarmom i svojim stavovima, što glazbenim potezima, do danas, i treću godinu nakon završetka navedenih showova. Želje da je se, pored fakultetski obrazovane i inteligentne osobe shvati kao i osebujnu ličnost sa stavom, no ponajprije kao glazbenicu i pjevačicu s velikim potencijalom, upornim radom se evo upravo ispunjuju, a samo pola godine nakon izlaska iz realityja dovelo je do potpisivanja prvog diskografskog ugovora s izdavačkom kućom Menart.

 

Anezi je kroz istupe, intervjue i stavove u medijima te na društvenim mrežama prepoznata od publike i kao osobenjak kojeg karakteriziraju krajnosti, a to se sada jasno osjeti i tematski i stilski kroz sve pjesme na prvom CD-u ovog duplog albuma.

 

CD1 – čak sedamnaest pjesama!

 

Na CD-u 1 albuma ‘100 je razloga’ nalazi se deset pjesama na kojima je Anezi u većini autorica ili ko-autorica.

 Uz njene autorske pjesme nalaze se i pjesme poznatih autora, popout Borisa Đurđevića, osnivača grupe Colonia, Roberta Pilepića, poznatog riječkog hitmejkera, Marka Tomasovića, poznatog zagrebačkog skladatelja, ali i aranžmani poznatih producenata, poput Nikše Bratoša.

Zatim, tu su dvije pjesme s festivala (Melodije Istre i Kvarnera 2016., u duetu s ocem ča-vala Duškom Jeličićem Duletom, i Etnofest Neum 2018.), te pet akustičnih verzija odabranih iz temeljnih deset, dakle, sveukupno čak sedamnaest pjesama!

Pjesme su većinom u elektro-pop žanru, ali ima ih i u pop-dance žanru, dok su akustične verzije čisti acoustic pop.

Iako pjesme aranžmanskim stilom nisu sve ujednačene, što je čest slučaj kada se osoba na početku svoje glazbene karijere traži, kako stilski tako i sa suradnicima, melodijske linije su sve pop karaktera, a za tekstove Anezi naglašava:

“Uvijek pjevam što osjećam, mislim ili zastupam. Tako da, kada budete slušali tekstove pjesama s ovog albuma, definitivno ćete u njima moći čuti priče o meni.”

 

Playlista albuma `100 je razloga` - CD1 (pjesme + spotovi)

 

CD2 – LIVE album iz Tvornice kulture - Anezi kakvu morate i trebate čuti!

Nakon velikog rada, i marljivog stvaranja pjesama za prvi album i jednu možda drugačiju priču, cijeli svijet je iznenadila pandemija i donijela jako nezavidnu situaciju za glazbenike. U to vrijeme, Anezi se umjesto na mirovanje odlučila na drugačiji tip stvaranja i uživanja u glazbi, pa su joj dane ispunjavali ‘home’ sessioni s kolegom, cijenjenim multiinstrumentalistom i glazbenikom, Antom Grossijem iz benda Gramophonix. Uz njega, i Domagoja Keče iz istog benda, donesena je spontana ideja i entuzijastični poduhvat stvaranja LIVE snimke - tako je Anezin prvi album postao čak dupli, i stvorio nešto što ni sama Anezi u počecima nije planirala.

Live snimka iz Tvornice pokazuje Anezi u jednom drugom svjetlu, čak bi se moglo reći i karakterno drugačijem, a svi koji su preispitivali kvalitetu Anezi kao glazbenice, ili njene pjevačke sposobnosti, svakako bi trebali pogledati ovu snimku.

Na LIVE CD-u albuma ‘100 je razloga’ nalazi se jedanaest pjesma s prvog CD-a, u sasvim drugačijem, bendovskom aranžmanu za koje je zaslužna ekipa iz Gramophonix. Na taj način Anezi je s bendom u sastavu od šest članova (električna gitara, akustična gitara, klavijature, bas, bubanj, back vokal), stilski povezala odabrane pjesme pod zajednički nazivnik i dala im pečat kvalitetne cjeline. Rezultat je jedan uistinu dobar live album zabavne pop glazbe, koji je sniman za vrijeme lockdowna u Tvornici Kulture, na Valentinovo ove godine. Niti datum niti mjesto nisu odabrani slučajno, već da pokažu onu nježnu ali i ambicijski ozbiljnu stranu Anezi kao glazbenice.

 

“Live session prvog albuma `100 je razloga` (Tvornica Kulture)”:

 

 

 

Cijeli album "100 je razloga" dostupan je na svim digitalnim servisima:

https://backl.ink/146852993

 

 

Anezi pratite na:

Web: www.anezi-official.com

Instagram: https://www.instagram.com/anezi_4_official/

FaceBook: www.facebook.com/anezi14

 

TikTok: www.tiktok.com/@anezi_4_officia

YouTube:

ANEZI Music Channel: www.youtube.com/anezi14

 

ANEZI analizira: https://bit.ly/2SEqMx8

Vezani sadržaji

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »