Novosti

Anezi pokazala kreativni prkos i odgovor svim negativnim emocijama u novom spotu „Živi prije kraja“

Objavljeno:

Anezi pokazala kreativni prkos i odgovor svim negativnim emocijama u novom spotu „Živi prije kraja“

Nova pjesma “Živi prije kraja” koju je Anezi predstavila prije nekoliko dana je njezin prvi singl nakon dvostrukog debitantskog albuma “100 je razloga”.
Ovom pjesmom Anezi nastavlja svoj kantautorski rad, iako paralelno surađuje i s drugim autorima.
Tekst pjesme na jednostavan i na momente satiričan način prenosi snažnu poruku kako da se čovjek obrani od negativnih vijesti. Tekst u kiticama opisuje negativno stanje uma kojeg je obuzelo neko crnilo, a budući da je to zapravo istinita životna priča koja se desila ove zime s Anezi ona se na refrenu odlučila snažno oduprijeti toj depresivnoj životnoj epizodi.

Za pjesmu „Živi prije kraja“ snimljen je i video spot u režiji Darija Radusina, a pogledajte ga na sljedećem linku:

Cijeli spot je snimljen u prekrasnom gradiću Vrsaru, mjestu u kojem Anezi živi cijeli život. Iz vrsarskog starog grada, aerodroma i s plaže predstavljeni su predivni kadrovi ljeta i životne radosti i zato za nju nema boljeg mjesta za “živjeti prije kraja”.


“Ja sam inače genetski pozitivac koji zato nije mogao dopustiti na duge staze takvo negativno stanje uma. Ova pjesma je moj kreativni prkos i odgovor svim negativnostima koje se dešavaju u životu čovjeka, ali i svijetu oko nas. Trivijalizacija kraja života kroz personifikaciju komete koja daje vatromet stoji u tekstu da zapravo naglasi koliko život treba slaviti svaki dan kao da je zadnji, jer na kraju krajeva ni ne znamo koji je zadnji. Stimuliranje svijesti slušatelja, na taj šaljivi način, o tome da ćemo možda baš sutra umrijeti tu je da donese fokus na ono što donosimo dok smo živi. Barem se nadam da će to ova pjesma postići.” – rekla je Anezi

Melodiju ove pjesme, Anezi je namjerno učinila neopterećujućom i da djeluje kao lagani antidepresiv, a njen suradnik Domagoj Perišić je sve to provukao kroz živahan minimalistički aranžman modernog plesnog ritma s elementima popa i trapa, za kojeg se nadaju da će probuditi onaj pozitivan dječački duh u svima.

Anezi je bila aktivna i u glumačkim vodama pa uskoro iščekuje premijeru filma “Glava velike ribe” u kojem je sudjelovala. Film će biti predstavljen u ovogodišnjem programu Pula film festivala (16. – 24.07.). Redatelj i scenarist filma je Arsen Oremović, a Anezi je dala svoj mali glumački doprinos tom filmu glumeći upravo pjevačicu, tj. praktički samu sebe, budući da u filmu pjeva svoju autorsku pjesmu ‘’Pokaži mi put (acoustic version)”.

Pjesmu „Živi prije kraja“ slušajte na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/zivi-prije-kraja

Anezi pratite na:

Web: www.anezi-official.com

Instagram: https://www.instagram.com/anezi_4_official/
FaceBook: www.facebook.com/anezi14

TikTok: www.tiktok.com/@anezi_4_official
YouTube:ANEZI Music Channel: www.youtube.com/anezi14

ANEZI analizira: https://bit.ly/2SEqMx8

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »