Novosti

Dante i Kickass u kolaboraciji nam donose drugačiji i tvrđi zvuk

Objavljeno:

Dante i Kickass u kolaboraciji nam donose drugačiji i tvrđi zvuk

Dante je poznati zagrebački reper koji je imao brojne suradnje na sceni, a do sada je radio s Targetom, Generalom Woo, Mariom Huljevom i drugima.  U suradnji s mladim zagrebačkim producentom Kickassom, snimio je pjesmu „Battle mode“.

 

"Kada me Kickass pozvao na svoj projekt, objasnio smjer i koncept u kojem ide, odmah sam prihvatio poziv i snimio Battle mode. Iznimno ga cijenim kao čovjeka i producenta, već smo ranije dogovorali suradnju i evo, napokon smo se 'uhvatili'. Nisam očekivao da će pjesma biti singl s obzirom na imena izvođača na popisu i njihove pjesme, ali evo, Kick i Menart su tako odlučili i super. " – rekao je Dante

 

U režiji Mislava Peteka snimljen je i video spot koji pogledajte na linku:

"Ova je pjesma nastala slučajno. Zvao sam Dantea zbog albuma kojeg pripremam  i nakon jednog kratkog isječka kojeg sam mu pustio, odmah ga je odabrao sa smješkom. Bilo mi je neobično, ali i drago na prvu jer dosada nisam vidio nikoga s područja balkana da repa na ovakav elektronski / big beat / hip-hop instrumental s prizvukom 90-ih.

Konkretnu inspiraciju za ovakav instrumental sam dobio od svojih drugih instrumentala. Prije nego što sam počeo raditi hip-hop glazbu, volio sam raditi elektroniku baš ovakvog zvuka.

Stvar nam je bila dobra pa smo odlučili da moramo definitivno za nju snimiti spot. A redatelj je, tko drugi nego naš Mislav Petek 'Peta', član (reper) u nekadašnjoj hip-hop grupi 'Nas 5'. Do sada je producirao nekoliko poznatih instrumentala poput 'Istina je', 'Među blokovima', a svoju je ljubav našao u snimanju spotova i fotografiranju, te na neki način, on prati cijelu našu scenu i fotografira. Sve trenutke je uspio zabilježiti s kamerom.

Mislim da se ova stvar može slušati u bilo kojoj prigodi, ali po meni najviše uz trening. Zato su našu priču upotpunili su Tin Landripet, Krešimir Roko Gaćina i Kristijan Duje Gaćina - mladi talentirani boksači iz boksačkog kluba Gladijator, tako da bih se i ovim putem zahvalio treneru Tomi Kadiću što nam je ustupio prostor i vrijeme za snimanje.

Cilj ovog projekta je bio spojiti stare i nove izvođače kao što se to radilo nekada davno. Ovaj album ima par eksperimentalih stvari kao ova, ali je uglavnom to old school zvuk, rekao bih 95% albuma. Bogu hvala prije svega na izvođačima koji su se odazvali jer bez njih ne bi bilo ništa" – rekao je Kickass

U svakom slučaju, "Zbirka zadataka" nam se bliži, svoje izdanje bi trebala doživjeti prije ljeta. Da se podsjetimo gore će se naći mnogo imena poput: Tram 11, Ropez, KC Da Rookee & Larr G, Pendrek, Ludi, Scriptor te brojni drugi izvođači.

 

Pjesmu „Battle mode“ slušajte na sv digtalnim servisima:

https://bfan.link/battle-mode


Kickass
https://www.instagram.com/kickassproducer
https://soundcloud.com/kickassbeatmaker
https://www.youtube.com/channel/UCQ2g02TmGRcS7DG9NALz9BA


Dante
https://www.instagram.com/dovladante/
https://www.facebook.com/DovlaDante

Sirko
https://www.instagram.com/sirkobeats
https://www.facebook.com/136-Records-493463980739353/
https://www.youtube.com/user/136RecordsOfficial


Mislav Petek
https://www.facebook.com/mislav.petek 

 

 

 

 

Vezani sadržaji

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »