Novosti

Novi album „Agrikultura“ Dubioze kolektiv od danas u prodaji

Objavljeno:

Novi album „Agrikultura“ Dubioze kolektiv od danas u prodaji

Proteklih nekoliko dana sve je u znaku Dubioze kolektiv. Subotnja svirka na Dolcu razveselila je sve prisutne, plesalo se i pjevalo iz sveg glasa, a osim starih hitova, iz zvučnika su se čule i pjesme s tek izašlog albuma.

Upravo je i povod iznenadnog posjeta Dubioze kolektiv Zagrebu izlazak novog albuma„Agrikultura“ koji službeno obilježavamo danas, 10.5. i skorašnji nastup na Sea Star festivalu u Umagu gdje će Dubioza kolektiv nastupiti 28.5.

Agrikulturu su najavili singlovi „Kafana“ i „Bubrezi“, a cijeli je album zapravo nastao kao neka psihoterapija u doba koronavirusa.

„Stvarajući album, promišljali smo kako se nositi sa svim time. Pretpostavljam da se te naše traume čuju na albumu. Šaren je, i stilski i tematski, kao što su ljudi i navikli od nas. Nije nam strano kombinirati sve moguće i nemoguće žanrove, u rasponu "od Bacha do sevdaha“ – rekli su iz benda

"Agrikultura" je mini album od osam pjesama koji je nastao u protekle dvije pandemijske godine. Jednostavno, na broju osam cijelina se zaokružila i nije bilo više potrebe da se dodaju nove pjesme za izdanje.

„Sam naziv i koncept albuma "Agrikultura" nastao je iz naše potrebe da skrenemo pažnju da zbog pretjeranog interesa za virtualno i digitalno, uskoro nećemo imati šta da jedemo, jer bi svi da budu YouTuberi i IT-jevci, a lopata, motika i krampa gade se svekolikom pučanstvu. Šta da radimo kad se kriptovalute ne jedu.
Pozivamo dragu publiku da nam preko mreža jave ako vam se sviđa album, šaljite nam pohvale tipa: genijalno, monumentalno, briljantno, itd. Ako vam se album pak ne sviđa, šaljite kritike, pa čak i uvrede tipa: očajno, užas, ko vam dade instrumente, itd. Također, možete se služiti i emotikonima. Pišite šta god želite, al' ne šaljite gifove života vam. Gif je najdosadnija pojava na netu.“ – poručila je Dubioza kolektiv

Popis pjesama a albuma „Agrikultura“:

1.Bubrezi
2.Može li?
3.Booranija
4.Traktorska
5.Ne da mi se
6.Dijeta
7.Kafana
8.Ilegalno živ

 

Cijeli album Dubioze kolektiv slušajte na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/agrikultura

 

Dubiozu kolektiv i dalje pratite na njihovom službenom Facebooku

 

Vezani sadržaji

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »