Novosti

Saša Jakelić i Max Hozić s pjesmom "Čuvaj je za sebe" dolaze na festival u Opuzenu

Objavljeno:

Saša Jakelić i Max Hozić s pjesmom "Čuvaj je za sebe" dolaze na festival u Opuzenu

Saša Jakelić i Max Hozić, dvojica vrhunskih vokalista i dobrih prijatelja, već su tokom karantene u sklopu akcije #ostanidoma zajedničkim snagama snimili obradu poznate pjesme "The sound of silence" kako bi sebi i drugima malo uljepšali tešku stvarnost pogođenu pandemijom.

Iako godinama zajednički nastupaju diljem Hrvatske pjevajući evergreene, talijanske kancone i mjuzikle, ovo je bilo prvi put da zajednički sudjeluju u snimanju pjesme.

Iako snimljeno kod kuće, rezultat je bio i više nego dobar, upravo zahvaljujući činjenici da ova dva tenora imaju jako sličan pjevački senzibilitet, nadopunjujuće boje glasa, ali i školovani glas. Dobar rezultat i dobre reakcije su ih ponukale da idu korak dalje i snime autorsku pjesmu.

Katarina Jakelić je napisala tekst, Saša Jakelić glazbu i aranžman i nastala je nova pjesma koju će ovaj dvojac premijerno izvesti na festivalu Opuzen 2020.

Pjesmu "Čuvaj je za sebe" poslušajte na sljedećem linku:

Max je podijelio svoje utiske: "Saša i ja se dugo znamo. Uživamo zajedno pjevati, ali i beskonačno na dugo i široko pričati o svim ljepotama glazbe, pa je zaista samo bilo pitanje trenutka kad ćemo nešto zajednički snimiti. Suradnja sa Sašom je zbilja unikatna, jer toliko slično pristupamo pjesmi i interpretaciji da je katkad u dvoglasjima, kad nam se boje spoje, teško čuti koji glas što pjeva. Velika je rijetkost pronaći i spojiti tako komplementarne glasove, a radost je utoliko veća što je sve nastalo spontano i prirodno i mislim da se to osjeti. "Čuvaj je za sebe" je mekana, topla pjesma, snažne poruke u kojoj će se svi prepoznati, a posebno oni koji znaju prepoznati, čuvati i njegovati svog životnog partnera ili partnericu.

"Iako nas je Corona sve zatvorila u kuće, donila nan je i nešto dobroga. Max i ja udružili smo snage i snimili cover pisme 'The sound of silence'. Budući da je imala odličan prijem kod publike, odlučili smo snimit i autorski duet. Na odličan Katarinin tekst, napravija san glazbu i aranžman. Nadan se da će i ova pisma imat dobar prijem kod publike. Pisma je životna, nešto ka razgovor između dva prijatelja. Ono kad prijatelju govoriš kako je njegova draga najbolji izbor za njega. Da je ona "ta". Jedva čekan da je izvedemo uživo isprid opuzenske publike." - rekao je Saša Jakelić.

 

Novu pjesmu Saše Jakelića slušajte i digitalno:

https://backl.ink/142679951

Sašu Jakelića možete pratiti na njegovom facebooku

Vezani sadržaji

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »