Novosti

Saša Jakelić objavio je album prvijenac pod nazivom 'Da te glason pozdravin' u izdanju Menarta

Objavljeno:

Saša Jakelić objavio je album prvijenac pod nazivom 'Da te glason pozdravin' u izdanju Menarta

Album 'Da te glason pozdravin' kantautorski je album prvijenac Saše Jakelića u izdanju Menarta. Sastoji se od šesnaest pjesama uz bonus pjesmu na engleskom jeziku koje su snimljene  posljednjih deset godina.

 

Uz dvije pjesme s ovoljetnih festivala, na njemu se nalazi i sedam novih i neobjavljenih pjesama, a album najbolje opisuje predgovor Gorana Velića na samom CD-u:

„Belkantistička patina, emocija klapske pisme, melodika talijanske kancone, elvisovsko vokalno nijansiranje, r'n'r instrumentalna energičnost, knopflerovska aranžmanska minucioznost... ako sve to (i još puno nenavedenoga) spojite i zaogrnete plaštom tradicije dobre dalmatinske glazbe – nećete dobiti zvuk glazbe Saša Jakelića. Ove su silnice manje ili više primjetne u njegovom glazbovanju, no Saša nije tek puki epigonist. Nije uopće. Svi ti, često i dijametralno suprotni glazbeni utjecaji njemu su bili tek polazne točke iz kojih je povukao linije koje su se presjekle u jednoj potpuno novoj, originalnoj glazbenoj točki. Glazbi Saše Jakelića. Ovaj jedan CD dvostruki je prozor u njegov svijet. S jedne strane otkriva Jakelićeve brojne talente i glazbeni habitus. A ako skladatelj, tekstopisac, pjevač, svirač, aranžer – ako svaki od njih slušatelju u svom segmentu pruža uvid u komadić svoje nutrine, onda nam je Saša, budući da sve ovo objedinjuje, s druge strane prozora ogolio cijelog sebe. Uistinu je raritetna pojava, ne samo na našoj sceni, da netko sklada sve pjesme na albumu (i to ni manje ni više nego njih 17), za dobar dio njih napiše tekst, osmisli i realizira sve aranžmane te odsvira gotovo sve instrumente. Stvorio je melodičnu i izrazito atmosferičnu glazbu koja vas vodi na pravo putovanje. Kao da ulazite u nekakvu glazbenu podmornicu kojom zaranjate u tajnoviti, melankonični svijet u kojem iznova susrećete emocije za koje ste mislili da su u suvremenoj glazbi iščezle.

Ne, ovaj tekst nije panegirik. Poslušajte „Da te glason pozdravin“  i uvjerit ćete se u to.“

 

Saša je svoj novi album odlučio predstaviti s novim spotom za pjesmu „Sunce moje“.

Radi se o lijepoj i moćnoj ljubavnoj baladi s kojom se predstavio publici na Večeri dalmatinske šansone Šibenik 2021.

 

Raspjevana melodija, zarazan refren, snažan tekst, raskošan aranžman i osjećajna interpretacija, aduti su koji su već odavno Sašin zaštitni znak, a u ovoj pjesmi dolaze u punom sjaju.

Saša potpisuje glazbu, tekst, a aranžman su osmislili  Saša i Roko Čekalović.

Mix i mastering je radio Dado Marušić, a prateće vokale koji su nesvakidašnje dominantni na samom refrenu otpjevali su  talentirana splitska glumica i pjevačica Ana Uršula Najev i sam Saša.

 

Spot je sniman na predivnim lokacijama sunčanog Splita i bliže okolice, a režirao ga je Max Hozić za studio 'NEGO KAKO'  koji je ujedno i autor fotografija i dizajna omota albuma.

 

U spotu glumi Ozana Franović perspektivna studentica glume u Londonu i aktualna druga pratilja Miss Universe.

Njeni kadrovi su snimani u zoru, a Sašini u suton, šta dodatno daje simbolici pjesme i videa.

 

Spot za pjesmu „Sunce moje“ pogledajte na sljedećem linku:

 

 

 

„Pisma 'Sunce moje' je pripoznata i na 'Šansoni' u Šibeniku, radio postajama i na koncertima. Upravo zato jer je publika odlično reagirala na nju smo je i izabrali da predstavlja album.

Spot na drugu stranu daje jednu novu dodatno oplemenjenu dimenziju pismi.

Ovaj album je baš ka dio mene i moj poklon svima koji vole ovo šta radin.

Puno truda i jubavi je uloženo. Jako san zahvalan dragin judima koji su nesebično pomogli u realizaciji albuma, ka i kroz sve ove godine stvaranja pisama, a navedeni su i na CD-u.“ -  rekao je Saša Jakelić

 

Novi album Saše Jakelića dostupan je na webshopu Menarta: 

https://www.menartshop.hr/hr/glazba/215045470-sasa-jakelic-da-te-glason-pozdravin/

Popis pjesama:

Bolji dani

Da se bar u kišu pretvorim

Kad svi te zaborave

Sunce moje

Čuvaj je za sebe - duet Max Hozić

Da te pismon ispratin

Ljubit ću te pjesmom

Ja sam rijeka

More veliko

Akustična pisma

Rujanska noć

Ka da nemaš dušu

Borit ću se

Još jednom

Partija je tenor bili - s Vokalistima Salone

Nima više ruža

Next level (Bonus track)

 

Cijeli album Saše Jakelića slušajte na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/da-te-glason-pozdravin

 

 Sašu Jakelića možete pratiti na njegovom facebooku

 

Vezani sadržaji

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »