Novosti

THE SOUND OF SILENCE u izvedbi dva vrhunska vokala - Maxa Hozića i Saše Jakelića

Objavljeno:

THE SOUND OF SILENCE u izvedbi dva vrhunska vokala - Maxa Hozića i Saše Jakelića

Dvojica vrhunskih vokalista, Max Hozić i Saša Jakelić, odlučili su pozitivno iskoristiti vrijeme boravka u izolaciji te snimiti obradu jedne od najljepših pjesama ikad napisanih - The Sound of Silence koju su originalno izveli Simon i Garfunkel 1965. godine.

Saša se uhvatio audio produkcije, dok je Max složio video kojeg pogledajte na sljedećem linku:

https://youtu.be/V50P8BJXw5o

Saša i Max već godinama uspješno rade koncerte na kojima izvode evergreene i talijanske kancone na svoj poseban način. Kažu kako im je uvijek želja bila zajedno otpjevati The Sound of Silence.

"Mislim da je rijetkost da dva pjevača imaju jako sličnu boju, gotovo identičan senzibilitet i ljubav prema određenoj vrsti glazbe. A upravo to je potrebno da bi ova pjesma dobro zazvučala" kaže Max te nastavlja: "The Sound of Silence jedno je malo remek djelo koje puno toga kaže unutar tri minute trajanja. To je priča o težini komunikacije, o tišini koja razdvaja, pravilima koja ograničavaju te surovi prikaz realnosti crne strane svijeta. Mislim da nam ovo doba izolacije svima daje priliku da razmislimo o tišinama koje nas okružuju. Jedno je tišina mira prirode, a drugo tišina koja guši i razdvaja. A ova pjesma je upravo o tome. Divan, ironičan pečat svemu daje činjenica da smo i audio i video sami napravili u tišini vlastitih soba."

''Max i ja smo u prvom redu veliki prijatelji, ne samo 'braća po frizuri', a u ovoj smo, za nas muzičare koji žive od nastupa i davanja sebe ljudima, neviđenoj situaciji, odlučili dati svojevrsnu zajedničku poruku. Napravili smo to kroz nama jako dragu pismu koja ima tekst baš pogođen za ovo teško vrime. Tu duboku i slojevitu trominutnu priču interpretirali smo na svoj način u kućnoj karanteni na relaciji Split - Zagreb. Kad ovo sve prođe sigurno ćete je čut u našoj verziji na zajedničkin koncertima, a dotad se nadan da će ova naša 'tišina' mnogima barem malo zaličit dušu.'' - rekao je Saša


Max i Saša nam također pripremaju autorsku pjesmu za koju je glazbu napravio Saša Jakelić, a tekst Katarina Jakelić.

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »